Умен дом

Услуги за изграждане на Умен дом

Умният дом (Smart Home) не е просто възможността да контролирате осветлението си отдалечено. Умният дом улеснява живота ви чрез система от свързани уреди, които вземат автономни решения вместо вас на базата на предварително зададена логика.

Реализацията на Умния дом може да се управлява както самостоятелно от различни видове сензори и модули, така и координирано с външни системи (аларма, система за наблюдение на качеството на въздуха, CO датчици и други).

Обикновено концепцията за Умен дом залагаме по време на проектантските услуги за интериорен дизайн, а техническите детайли се уточняват като част от проектите по специалностите.

Идейна фаза: Концепция

Изготвянето на проект за Умен дом започва с няколко важни въпроса:

  • Какви са нуждите и целите, които бихте искали да бъдат изпълнявани от умни решения?
  • Кои са системите, които бихте желали да се самоуправляват или да контролирате отдалечено?
  • Ще има ли функционалности, които ще бъдат добавяни в бъдеще?

Включваме тези въпроси по време на изготвянето на архитектурния проект, за да облекчим процеса по имплементация на решенията. Така се редуцира количеството и сложността на “мръсните” процеси по време на реализацията.

Технически проект: Избор на подходяща технология

Светът на системите за Умен дом е необятен: в него съществуват множество решения, но няма такова, което да покрива всички потенциални потребности от начало до край. Изборът на подходяща технология (протоколите Z-Wave, ZigBee и базираните на тях контролери) зависи от множество различни аспекти, а те понякога си противоречат. Водим се от цената на имплементацията, колко лесно се управляват, дали могат да се интегрират с други платформи и системи, дали имат потенциал за разширяване.

С годините работа в сферата сме изградили партньорски отношения, които ни помагат да подберем и предложим решение, пасващо точно на вашите нужди и желания.

Изпълнение: Изграждане и настройка

Опитът ни в сферата на умните решения ни насочи към работата с доказан лидер в сферата: Fibaro. Fibaro е полска компания, участваща в Z-Wave Alliance, която разработва Z-Wave продукти от самото начало на вълната Умен дом преди почти 15 години. Продуктите им са безупречни като действие, елегантни и с дълъг живот на експлоатация. Техните модули са и най-малките на пазара, което ги прави изключително лесни за поставяне в стенните конзоли.

Ние можем да помогнем с изграждането и конфигурацията на контролера и модулите. Работим тясно с изпълнителите на електрическата инсталация, за да осигурим безпроблемна и дълговечна работа на Smart Home системата.

Имате нужда от повече информация относно ползите от Умен дом или самата реализация? Или имате идея, която искате да обсъдите със специалисти в сферата?