Интериорен дизайн

Проектантски услуги за Интериорен дизайн

Проектантските услуги са ключова част от изпълнението на всеки интериорен дизайн. Те покриват различни аспекти на интериора и гарантират завършеност на проекта и неговите функционални изисквания. Проектантските услуги обикновено се допълват от съответните инженеринг проекти (познати също така и като „специалности“).

Един цялостен интериорен проект включва редица компоненти, разделени в две основни части – идейна и техническа фази. В зависимост от нуждите ви, можем да ви предложим пълния пакет или да изключим някоя от тях.

Идейна фаза: Архитектурни концепции и разпределения

Какво представляват архитектурните концепции? Това са скици и чертежи на целия обект с всички помещения, както и на отделни зони и елементи от обзавеждането. Изготвяме ги на база вашите функционални и стилови изисквания, съчетани с нашия дългогодишен опит в проектирането.  Концепциите са първата стъпка при всеки интериорен дизайн и поставят солидна основа, която надграждаме с всеки от следващите етапи.

Идейна фаза: Цветове, настилки, стенни облицовки

Комбинацията от цветове и материали дава облика на вътрешния дизайн и създава конкретното усещане, което искаме да пресъздадем в него. Търсим с вас стиловете и палитрите, които подхождат на вашите идеи и нужди – и които да направят мястото точно “ваше”.

Настилките и стенните облицовки са също част от процеса по одухотворяване и персонализация на всяко помещение. По този начин всички елементи работят в симбиоза за постигане на пълен синхрон с вашето светоусещане.

Идейна фаза: 3D визуализации (рендери)

3D визуализациите допълват 2D чертежите от идейния проект и ще ви помогнат да се разходите виртуално в своя бъдещ дом или офис. По този начин ще получите по-ясна представа за пространствата и хармонията на обектите в тях и да се запознаете с интериорния им дизайн. За постигане на максимално реален резултат, 3D моделите са базирани на елементи, които могат да бъдат закупени или изработени по проект.

Освен по наш архитектурен проект, ние можем да ви предложим и 3D рендери като отделна услуга за 3D визуализации по ваш проект, в която вие предоставяте двуизмерния проект, а ние се грижим за неговата визуализация в перспектива.

Идейна фаза: Дизайн на мебели

Елегантните и функционални мебели могат да допринесат за уплътняване на използваемия обем в помещенията без това да се отрази на свободната жилищна или офис площ. За да открием оптималните мебели, обсъждаме с вас нуждите ви за съхранение, работни пространства и такива за почивка, след което ги внедряваме в направените разпределения и цветови схеми.

Дизайнът на мебели е разпределен – концептуалната част от него намира място в идейната фаза, а детайлите – в работния проект.

Технически проект: Модернизация и преустройство

Малките жилищни и офисни пространства имат своите предизвикателства: преходни стаи, неудобни сервизни помещения, дълги и тъмни коридори… След като обсъдим вашите цели, ще ви предложим решения за оптимизация на пространството, ако е нужно. Това може да включва реорганизация на разпределението и разместване на стени – без да компрометираме структурната цялост на сградата и свеждайки разходите до минимум.

Технически проект: Работни детайли

Понякога в изготвянето на проектите има нужда от по-специфични решения. За реализацията на тези решения се изготвят детайлни чертежи. По този начин изпълнителите имат цялата необходима информация подръка и е по-малко вероятно да проявят самоинициатива и творчество, често водещи до допълнителни корекции впоследствие.

Примери за подобни работни детайли са детайлът при среща на различни материали таван-под, смяната на материал в една равнина, обръщането на настилки, облицовките в чупките на апартамента при врати и прозорци, конкретният профил на окачения таван за оптимално разпръскване на светлината от скритото LED осветление, както и много други.

Имате нужда от повече информация относно интериорния дизайн или самата реализация? Или имате идея, която искате да обсъдите със специалисти в сферата?