За нас

Нека се запознаем

Аз съм арх. Ива Цаловска и съм тук, за да ви помогна да превърнете своето кътче от света в модерен дом. Заедно с моя архитектурно-инженерен екип ще ви водя през процеса на проектирането с професионализъм, граден в продължение на близо 14 години, както и с усмивка и разбиране – защото знам колко е важно да създадем връзка на ниво идея.

Но не просто идея, а и емоция. Комуникацията с клиентите ни не е просто обмен на желания и експертиза, тя е възможност за постигане на доверие. А това доверие разгръща максимално потенциала на всеки интериор.

Работя с амбицията да създавам проекти, в които функционалността и удобството са водещи. Живеем в свят, в който домът играе няколко ключови роли отвъд тази да дава закрила. Той е място за празненства и срещи с любими хора, за почивка, и все повече за работа и креативност. Затова и всеки един детайл трябва да е на най-подходящото място, на своето място.

От това произтича и стремежът ми като архитект и интериорен дизайнер да открия начини да повиша функционалността на дома чрез новаторски решения в сферата на ергономията и умния дом. Така удобството и красотата се допълват с възможността да спестите време и усилия, които после да вложите в любимите си занимания.

От пространствено оформление до осветление – всеки детайл преминава множество сценарии в съзнанието ми, за да се появи пред вас под формата на най-добрия проект. Вашето вдъхновение, моята експертиза и потенциалът на всяко помещение се сливат в едно добре напаснато решение, което работи. Всеки ден, във всяка ситуация.

Нека заедно да открием възможностите на новия ви дом!

А дотогава – вдъхновете се, докато разглеждате нашите реализирани проекти и услуги.

Често задавани въпроси и отговори

Задължително ли е да си архитект, за да проектираш интериор?

Краткият отговор е – не, но помага. Ежедневно се сблъскваме с множество талантливи хора, някои от които нямат архитектурно образование и може би биха проектирали чудесно изглеждащ интериор. И все пак – призванието „архитект“ е повече от професия и квалификационна степен. То показва умението да съчеташ пространствено мислене с разбиране за естетика и инженерни науки. И ако първите две са въпрос на талант, последното се добива след години обучение и практика.  Например: Вие бихте ли се доверили на фризьора си да ви ремонтира колата? А обратното?

Ваши колеги предлагат и строителни услуги. Вие защо не сте като тях?

Ние вярваме, че всеки постига най-добрите резултати в това, в което е най-добър. Ние сме архитекти и инженери, а не строители. Като част от нашата услуга Интериорен дизайн, ние можем да ви препоръчаме изпълнители за всяка сфера – специалисти и фирми, с които сме работили и са се доказали, че имат сходно на нашето разбиране за крайния резултат и начина на изпълнение. Решението дали ще работите с тях или с алтернативни доставчици е изцяло ваше, а от наша страна гарантираме, че работа ни няма да се повлияе негативно от това. По този начин  запазваме своята гъвкавост и безпристрастност, а вие – възможността да намерите изпълнители, чиито качество и цена да отговарят на очакванията ви.

Защо трябва да обикалям магазини с Вас, нямате ли мостри на склад?

За нас ще е изключително трудно да съберем мостри на всички артикули – материали, настилки, аксесоари, завеси и други – от десетките магазини, с които работим, а още по-сложно би било да постигнем това с изпълнителите на мебели и детайли по поръчка. Същевременно разбираме, че обикалянето по шоурумуве може да е изтощително, а понякога и изнервящо. Поради това, като част от нашите проектантски услуги и базирано на нашето предпроектно проучване, ние подготвяме списък с потенциално интересни за вас локации и мостри и целево посещаваме конкретните магазини и доставчици. Така спестяваме вашето време, без да компрометираме възможността ви да направите най-добрия избор.